25 Şubat 2008 Pazartesi

Seo Taktikleri - Gizli Anahtar Kelimeler

Bazı arama motorlarının <input type=”hidden”> alanındaki “gizli girdi”
verilerini tanımadıklarını, hatta cezalandırdıklarını bildiğimize göre karşımızda ciddi bir sorun vardır. Amacım hem sayfamın görünüşünü değiştirmek, hem de arama motorlarının sayfamın ilk satırlarında istediğim anahtar kelimeleri bulmasını sağlamaksa ne yapmalıyım? Böyle bir amaç için “gizli anahtar kelimeler” tekniği iyi bir çözüm sağlamaktadır. Bu taktik de bazı arama motorları tarafından internet ahlaksızlığı olarak değerlendirilerek cezalandırılmaktadır. Bu tekniğin özü şudur; eğer metin için kullanılan renk arka fonun rengiyle aynı seçilirse bu metin web kullanıcısı tarafından görülmeyecektir. Sayfanın en üst kısmına arka fon rengiyle yazılmış anahtar kelimeler kullanıcı tarafından görülmeyecektir ama, bu metin arama motoru tarafından okunarak indekslemede kendine düşen görevi yapacaktır. Özet olarak bu tür gizli anahtar sözcükler yer kaplarlar. Ayrıca web kullanıcısı tarafından görülmezler. Ancak, arama motorları tarafından görülür ve farkedilirler. Örneğin, belli bir sayfanın arka planı sarı olsun. Bu, aşağıdaki etiketle belirtilir:

<body bgcolor=“FFFF00”>


Bu durumda kullandığınız gizli anahtar sözcüklerin metninin de aynı renkte
olmasını sağlamanız gerekir. Bunu yazı tipi etiketiyle rengi değiştirerek yapabilirsiniz:

<font color=“FFFF00” size =“1”>gizli anahtar kelimeler buraya girer</font>


Her alandaki gizli görünen “FFFF00”, renk için altı basamaklı bir değerdir. Korkmayın, bu gerçekten basittir. Bu durumda “FFFF00”, sarı rengi temsil etmektedir. Diğer renklerin kodlarını öğrenmek için herhangi bir iyi arama motorunda “altı basamaklı renk” için bir arama yapın; çeşitli farklı renklerin kodlarını gösteren iyi referanslar bulabilirsiniz.

Aşağıda bazı temel renkler verilmiştir:
black=000000 (siyah)
blue=0000ff (mavi)
red=ff0000 (kırmızı)
yellow=ffff00 (sarı)
white=ffffff (beyaz)

Unutmayın, “gizli girdi” metin alanının aksine, buradaki metin hala sayfanızda
yer tutar.
Yukarıdaki örnekte size=“1” ifadesini kullandığımızı fark edeceksiniz. Bu,
metinin mümkün olan en küçük boyutta yazılmasını belirtmektedir. Bu şekilde sayfa
düzenini fazla etkilemeden sayfanın başına daha fazla gizli anahtar kelime
sığdırabilirsiniz. Bu arada bazı arama motorlarının “1” boyutundaki yazı karakterlerinden hoşlanmayarak sizi cezalandırdığını da unutmayınız.

Bunun üzerinde biraz çalıştığınızda anlayacaksınız. Unutmayın, sayfanın
üstündeki metin her zaman daha etkilidir.

Herhangi bir tekniği kullanmadan önce çeşitli denemeler yapın. Denemeler için
ayrıca “İlerlemenizin Takibi” bölümüne de bakınız. Keşfettiğiniz her yeni teknik için
arama motorları da karşı teknik geliştirmektedir. Bazı arama motorları özellikle metin renginizle aynı olup olmadığını görmek için arka fonun rengini de kontrol etmektedir. Eğer kullandığınız metin rengi ile arka fon renginiz aynı ise sizi cezalandırmakta ve web sitenizi arama motoru listesine hiç sokmamaktadır. Şüphesiz bunun da bir çözümü vardır.
Bazılarının kullandığı alternatif çözüm, metinin renk tonunun hafifçe değiştirilmesidir.Böyle bir durumda gizli anahtar kelimeler metininin kullanıcı tarafından görülebilmesi hala güçtür. Arama motoru ton farkı değerleri kontrol edememektedir.

Diğer bir yöntem de, metinle aynı renkte olan arka plan bir resim dosyasının
kullanılmasıdır. Bir arama motorunun böyle bir arka plan görüntüsünün rengini
bilmesi mümkün değildir.


KAYNAK: ARAMA MOTORU TAKTİKLERİ E-BOOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder