26 Şubat 2008 Salı

Seo Taktikleri - İlerlemelerinizi Takip Edin

Daha önce “Analitik Yaklaşım” başlıklı bölümde her arama motorunun nasıl çalıştığını anlamanın en iyi yolunun her arama motorunda yapılmış olan aramaların sonuçlarına bakmak ve analiz yapmak olduğundan bahsetmiştim. Özet olarak önerilen sonuçların incelenerek bulunanların kendi sayfalarınıza uygulanmasıdır.

Etkili bir analiz için ihtiyacınız olan şey, sunucu seyir (server logs) kayıtlarıdır. Bu kayıtları iyice incelemeden arama motoru kampanyalarınızın ne kadar etkili olduğunu bilme şansınız hemen hemen hiç yoktur. Sunucu seyir kayıtları size ne kadar trafiğiniz olduğunu ve bu trafiğin nereden geldiğini ayrıntılı olarak göstermektedir.

Analizde yapılacak iki temel iş vardır. Bunlardan birincisi “Anahtar Sözcük Yoğunluk Analizidir (Keyword Density Analyzer).” Bu analizin amacı hangi formüllerin arama motorlarında işe yaradığını ortaya çıkartmaktır. Sunucu seyir kayıtlarınızı incelemek size ne kadar trafiğiniz olduğunun ve bunun nereden geldiğinin yanında çok sayıda başka hayati bilgiler de verir. Piyasada sunucu seyir kayıtlarınızı incelemeniz için çok sayıda hazır program vardır. Bunların çoğu oldukça pahalıdır. Genellikle iyi bir programın fiyatı 100$-1000$ ve hatta daha fazladır.

Piyasada belli bir arama motorunda belli bir anahtar sözcük için sıralamanızı tespit eden bazı yazılımlar da vardır. Açıkçası ben bunların zamanınıza veya paranıza değdiğini düşünmüyorum. Sunucu seyir kayıtlarınız size nelerin trafik getirdiğini söyleyecektir. Bunun üzerine odaklandığınızda çok daha başarılı olursunuz. Bazıları daha çok analiz için hazırlanmış başka yazılımlara daha çok güvenirler. Ben buna değmeyeceğini düşünüyorum. Sunucu seyir kayıtlarınız ihtiyacınız olan her şeyi size söylemektedir.

Yüksek sıralamalar sağlayan formülü gerçekten elde etmek istiyorsanız, en önemli araç yine “Anahtar Sözcük Yoğunluk Analizi”dir (Keyword Density Analyzer).

Analizlerinizde seçtiğiniz bir kayıt programı, “Anahtar Sözcük Yoğunluk Analiz (Keyword Density Analyzer) programı ve bir de Sunucu Seyir Analiz (Log Analyzer) programı kullanırsanız, günde binlerce ilgili ziyaretçi trafiği almakta hiç sorun yaşamazsınız. Bunlar alınması gereken çok sayıda yazılım gibi görünebilir ama aslında değildir. Bu programların maliyeti, size getirecekleri sonuçlarla karşılaştırıldığında ihmal edilebilecek kadar düşüktür. Pazarlamaya birkaç yüz dolar harcamak gerçekten devede kulaktır. Bir banner reklamına ya da basılı reklam kampanyasına bu tutarın kat kat fazlasını harcayıp, bu sonuçlara yakın sonuçlar elde edemezsiniz.

Her durumda, internette tüm işleri şu ya da bu şekilde otomatikleştirmeyi tercih etmelisiniz. Zamanınız bunların tümünü elle yaparak harcayanamayacak kadar değerlidir. Bence zamanınızı daha değerli olan ürün geliştirme, promosyon ve pazarlama faaliyetlerinde kullanmalısınız.
KAYNAK: ARAMA MOTORU TAKTİKLERİ E-BOOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder