28 Şubat 2008 Perşembe

Ücretsiz, faydalı SEO araçları

SEO bir websitesi için çok önemli bir adımdır. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak ve fazla hit almak için yapılması gereklidir. Bu bölümde internette var olan belli başlı ücretsiz SEO araçları bulunmaktadır. Bu araçları kullanarak websitenizin durumunu öğrenebilir, sitenizi daha SEO uyumlu hale getirebilirsiniz.

Tam Sayfa Pagerank aracı

Bir websitesi giriyorsunuz ve bu kullanışlı araç size o sayfadaki bütün linklerin Google Page Rank değerini gösteriyor.

Tam sayfa görsel PageRank aracı, verilen herhangi bir sayfadaki her linkin hızlı bir görselini sunmaktadır. Bu, Arama Motoru Pazarlaması / Arama Motoru Optimizasyonu için yardımcı olmaktadır çünkü, iç sayfalarınızın Pagerank değerine hızlı bir bakış yapabiliyorsunuz.

Sahte Pagerank Taraması / Pagerank Kontrol Edicisi

Herhangi bir alan adı girdiğinizde, bu özel hesaplayıcı hem PR değerini hesaplayıp hem de PR ‘nin yapay yada sahte olup olmadığı doğrulamaktadır.

Bir alan adı (”www.alanadı-A.com” gibi) girin daha sonra “submit” tuşuna basın. Eğer sonuçlarda çıkan URL ile sizin yazdığınız URL aynı ise, bir sorun yoktur. Ancak, “www.alanadı-B.com” gibi bir URL görürseniz, o zaman sahtedir.

SEO Skorunuzu Hesaplama

Sitenizin SEO Skorunu hesaplayabilir, “SEO Score” yazan kısımdan sitenizin ne kadar SEO ya ihtiyacı olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Ayrıca yandaki “SEO Browser” bölümünde daha iyi bir SEO için tavsiyeler bulunmaktadır.

Sitenizin skorunu hesaplamak için “www.domaintools.com/siteadı.com” şeklinde site adresinizi girmeniz yeterlidir.

Çoklu Data Center Link Popularitesi Kontrolü

Herhangi big Google Backlink güncellemesi hakkında bilgi sahaibi olmak istermisiniz? Bu araç size, birçok Google Data Center ‘dan gelen backlink sayılarını gösteriyor. Uygun, ilgili, bağlantılı gelen linkler SEO ‘nun en önemli bölümüdür. Eğer websitenizin başarıya ulaşmasını, arama motorlarında iyi sıralarda gözükmesini istiyorsanız, SEO stratejinizin büyük bir kısmını size ziyaretçi getirecek olan referans linklere ayırmalısınız.

Link popularitesi, sizin sitenize yönlendirilen linklerin sayısıdır. Bu araç size birden çok Google Data Center ‘dan gelen link popularitesi sayısını verecektir. Bu, değişmelerin ne zaman meydana geldiğini ve sitenizin populerliğinin azalıp veya arttığını gösterdiğinden dolayı, SEO için önemlidir, (Sadece Google içindir.)

Çoklu Data Center Sıralama Kontrolü

Birden çok değişik Google Data Center ‘lar bulunmaktadır. Her biri, aynı arama sorgusundan farklı sonuçlar ile cevap verme potansiyeline sahiptir. Çoğu zaman, bir Data Center ‘dan diğerine değişen sonuçlar görüldüğünde, Google ‘ın arama indeksini güncellediği anlamına gelmektedir.

Sayfada, bir URL girin ve sonra bir arama terimi yada anahtar kelime, veya deyimini girin.

Çoklu Data Center SERP (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) Kontrolü

Herhangi bir anahtar kelime / deyim girin, bu araç size en üstte bulunan 10 Google sonucunu herbir Google Data Center ‘dan getirsin.

Link Değer Ölçme Aracı

Link Değer Ölçme Aracı ile sitenizdeki linkleri ne kadara satabileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Bu araç ile sitenizdeki tek bir link için ne kadar ücret isteyeceğiniz hakkında tahmini bir bilgi verir. Tahmini değeri öğrenmek için bir URL girmeniz gerekecektir.

Backlink Analiz Aracı

Belirli bir siteye link veren bütün sitelerin listesini istermisiniz? Bu araç listedeki her bir site hakkında ilginç bilgilere linkler veriyor. Ayrıca hesap çizelgesi (CSV) şeklinde verileri ihraç etmenize olanak sağlıyor. Sıradan bir backlink kontrolü (link:alanadı.com) hangi sitelerin size link verdiğini bulmak için kullanışlı olabilir ancak Page Rank formülünün içinde birçok önemli etkenler bulunmaktadır.

1. Bir URL (http:// koymadan) girin ve “Query” tuşuna basın.

2. Kutucuklar - 1 veya daha fazla siteyi filtrelemek için gereken kutucuğu işaretleyip, “Query” tuşuna tekrar basın.

3. [W] [A] [G] [T] Linkleri - Backlink Analiz Aracı ayrıca her bir link yanında, “Internet Archives” [A] ‘e, “Who Is Source” [W] ‘a ve “Google cache” ([G] = Grafikli olarak, [T] = Sadece yazı) ‘e link vermiştir.

Backlink Analiz Aracının verdiği bilgiler:

* Domain e verilmiş linklerin sayısı

* Anasayfaya verilen linklerin sayısı

* Indekslenen Sayfalar (Yahoo daki site:www.alanadı.com aramasında çıkan sayfa sayısını gösterir.)

* Derin Link Yüzdesi (Anasayfaya verilen linkler ile domain e verilmiş linklerin karşılaştırılması.)

* Bütün tekil link veren domainleri bulur.

* Link veren domainlerin IP adreslerini ve tekil c blok adreslerini gösterir.

* .mil, .gov, .edu, veya .ac.uk gibi domainleri gösterir. (Bu sitelerden birinden gelen link, sıralama algoritmalarına göre daha fazla değer kazanmaktadır.)

* Backlink Analiz Aracı, 5 veya daha fazla sayfadan size link veren siteleri kalın ile işaretleyip, otomatik olarak kontrol eder.

* Bu araç Yahoo! API sini kullanır, CSV çıktılarına olanak sağlar.

Domain Yaşı Kontrolü

Sıralama potansiyeline gelince yaş çok önemli bir faktör haline gelmektedir. Bu araç girilen alan adlarının yaşlarını göstermektedir. Bu aracı bir domain adresinin yaşını öğrenmek için kullanabilirsiniz.

Yaş faktörünün sıralamaya etkisi olduğu gibi, sitedeki reklamlardan veya sitenin satışından kazanılan parayı da etkilemektedir.

Alan adınızın yaşını öğrenmek için, [alanadı.com] gibi bir alan adı yazın ve sonra “submit” butonuna basın.

IP adresim nedir?

Şu anki IP adresinizin ne olduğunu gösterir.

Anahtar Kelime Zorluğu Kontrolü

Herhangi bir anahtar kelimeyi girdiğinizde, o anahtar kelimeyi sıralamalarda iyi yer almasının ne kadar zor olduğunu, güzel bir gösterge ile göstermektedir.

Bu araç, yaygın bilinen arama motorlarındaki anahtar kelime yoğunluğu ve doygunluğundan çıkarılan bir skora dayanmaktadır.

Araç, olabilecek 100 zorluk derecesi puanından (100 en zoru olmaktadır.) bir sıra atayarak, verilen anahtar kelimeyi ilk 10 da sıralamanın ne kadar zor olduğunu göstermektedir. Ayrıca Google ‘ın ilk 10 listelemesini de göstermektedir.

Sitenizin Bütün Sayfalarının Page Rank Değeri Ölçün

Sitenizdeki bütün sayfaların Page Rank değerini öğrenmek isterseniz, site adresini girin ve bekleyin. Bu araç size sitenizdeki bütün sayfaların Page Rank değerlerini gösterecektir.

Arama Motoru Sıralama Aracı

Herhangi bir websitesi girdiğinizde, bu araç herhangi bir kelime için, sizin pozisyonunuzu / sıralamanızı Google, Yahoo ve MSN içinde bulmaktadır.

Arama Motoru Sıralama Aracını, Google, Yahoo ve MSN ‘nin arama motoru sonuç sayfaları(SERP) ve belirli bir kelime için sitenizin hangi sırada yer aldığını göstermek için kullanabilirsiniz.

Adsense Kazanç Hesaplayıcı

Sayfa gösterimlerini, tıklanma oranlarını ve tıklama başına ödemeyi girdiğinizde, size günlük, haftalı, aylık ve yıllık Adsense kazancınızı gösteren bir araçtır. Eğer amacınız internette online para kazanmak ise, adsense başlamak için iyi bir seçim olacaktır. Bu aracı kullanarak potansiyel adsense gelirinizi hesaplayabilir, haftalı, aylık ve yıllık kazancınızı tahmin edebilirsiniz.

Boşluklar sırasıyla: Zaman Kapsamı, gün olarak (Time Span), Sayfa Gösterimleri (Page Impressions), Sayfa Tıklanma Oranı (Page CTR (%), Tıklama Başına Ödeme (Cost Per Click)

kaynak : http://www.sec1tane.com/2007/11/01/ucretsiz-faydali-seo-araclari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder