26 Şubat 2008 Salı

WEB SİTEMİ TÜM ARAMA MOTORLARINA NASIL KAYDETTİREBİLİRİM?

Başlangıçta herkes sitesini tek tek çeşitli arama motorlarına, rehberlere ve link sitelerine kayıt etmekle yoğun olarak uğraşırdı. Şüphesiz bu çok yorucu ve zahmetli bir iştir. İnsanlar bunun daha kolay bir çözümü yok mu diye düşünürlerken, bazı akıllı girişimciler web tasarımcıları için sitelerini arama motoruna kaydettirmeye yönelik yeni hizmetler geliştirdiler. Düşünün bir kere, kaçımızın sitelerimizi tek tek arama motorlarına göndermeye vakti var ki. Birisi bunu benim için yapacaksa bu harika bir hizmet.

Ancak bu akıllı girişimciler bu amaca yönelik sundukları hizmetlerin fiyatını sundukları şeye göre çok pahalı tuttular. İşe yarayacağından bile emin olmadığı bir promosyona kim 100$ ila 500$ arasında para verir ki?

Daha sonra bazı akıllı yazılımcılar web tasarımcıları için sitelerini arama motoruna kaydettirmeye yönelik hazır programlar geliştirdiler. Böylece arama motorlarına kaydolma programları ortaya çıktı. Bunlar web tasarımcısı için işi çok daha basit ve ekonomik hale getirmeyi vaat ediyorlardı. Şüphesiz bu programların çoğunda da sorunlar çıktı. Sorun dinamik olan arama motorlarına kaydolma prosesinin karşısında, bu programların çoğunun aynı hızda güncelleştirilememesiydi. Bu programların çoğu ya çok sayıda farklı arama motoruna kayıt yapamıyordu, ya da hiçbir işe yaramıyorlardı.

Şüphesiz piyasada işe yaramayan birçok programın olması tüm programları bu kategoriye koyamaz. Eğer promosyon konusunda gerçekten ciddiyseniz, kaliteli bir arama motoru kayıt programına ihtiyacınız var demektir. Makul fiyatlı ve çok güvenilir olan bir tanesini bulun. Ücretsiz deneme sürümleri olanları arayın ve bunları deneyin. Unutmayın çok sayıda arama motoruna kayıt olmak, sitenize hiçbir maliyeti olmayan ziyaretçilerin gelmesi demektir.
KAYNAK: ARAMA MOTORU TAKTİKLERİ E-BOOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder