23 Mart 2008 Pazar

Google, hükümete karşı yasalara güveniyor


Google CEO'su Eric Schmidt, ABD hükümetinin Google kullanıcılarının bilgilerinin gerektiği durumlarda paylaşılması yönünde istekte bulunmaya hakkıl olduğunu söyledi.

Schmidt, Google'un ABD yasalarına tabi olduğunu da belirterek, "Google, hükümetle paylaşıma gerekçeler yasaya uygun olduğu taktirde izin verecektir" diye konuştu.

Sydney yolculuğu sırasında uçakta ZDnet.au web sitesinin "Eğer ABD hükümeti bilgilerin paylaşımınız isterse yönetiminiz bunu onaylayacak mı?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Schmidt, "Bu iyi bir soru, ABD hükümeti bizden bilgi almak için başvurabilir ancak ABD'nin çok güçlü bir yasa sistemi var ve bu çok önemli.

Çünkü hükümetlerin istedikleri gibi davranmalarını engelliyor. Hükümetler normal iş seyrini izlemiyorsa onlarla işbirliği yapmamız ve teknik bir yanıt verebilmemiz olanaksız. Onlar prosedürleri takip etmek zorundalar" diye konuştu.

ZNNet.com.au'nun "Peki ya, bu prosedürleri düzenleyen yasalarda değişiklik yapılırsa?" sorusunu ise Schmidt, "Bir yasa düzenlense bile, ikinci, üçüncü yasalar var. Bu konuları düzenleyen çok sayıda yasa ve kısıtlama var" şeklinde yanıtladı ve ekledi "Bu konuda çok sertiz ve yasal olmayan hiçbir isteği kabul etmemekte kararlıyız."

ABD hükümeti 2006 yılında Google aleyhine "kullanıcı bilgilerini vermediği" gerekçesiyle dava açmış ve kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder