23 Ekim 2008 Perşembe

Domatesli Püreli Biftekler Tarifi

Domatesli Püreli Biftekler




Domatesli Püreli Biftekler İçin Malzemeler



  • Yarım kilogram biftek

  • 3 adet domates

  • 3 adet sivri biber

  • 4 diş sarımsak

  • Zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kekik


Patates püresi için:

  • 3 adet patates

  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • Alabildiği kadar süt

  • Tuz

  • Muskat


Domatesli Püreli Biftekler Tarifi


Zeytinyağında biftekerli kızartın. Domatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Etlerin üzerine domatesleri ve biberleri ilave edin. Sarımsaklrı bütün olarak ekleyin karabiberini ve tuzunu da ilave edrek en son olarak etinizin üzerine biraz sıcak ekleyerek yemeğnizi pişirin.

Püresi için haşlanmış olan patatesleri rendeleyin ve tncereye alın üzerine tereyağını ilave edin ve sürekli karştırarak sütünü, tuzunu muskatı da rendeleyerek bir püre elde edin. Servis tabağına patates püresini ve pişen etleriniz ile serviz edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder