1 Aralık 2008 Pazartesi

En hızlı işlemci Core i7

Dünya lideri Intel, şimdiye kadarki en gelişmiş masaüstü işlemci olan Core® i7™ işlemciyi tanıttı.
Talep üzerine performansı artıran ve veri akış hızını maksimuma çıkaran yeni teknolojileri ile en özel işlemci olan Core i7, Nehalem işlemci ailesinin de ilk üyesi.Core i7, harcanan gücü artırmaksızın, video ve oyun performansları ile İnternet ve bilgisayar aktivitelerinin hızlarını yüzde 40’a varan oranda yükseltiyor.Bilgisayar endüstrisi tarafından teknik bir mucize olarak gösterilen Intel® Core™ i7, bir işlemcinin hızını ölçmek için bir dizi görevin uygulandığı SPECint_base_rate2006** testinde 117 puan elde ederek, yaygın olarak kabul gören bilgisayar testlerinde rekor kırdı. Şimdiye kadar yapılan testlerde ilk kez tek bir işlemci 100 puan sınırını aştı.Core i7, sunucu ve mobil sürümleri daha sonra üretilecek olan Intel Nehalem mikromimari ailesinin ilk üyesi. Üç yeni masaüstü işlemcisinin her biri, 8 megabyte’lık bir ön bellek ve DDR3-1066 için bellek desteğini içeriyor. Intel’in en yüksek performanslı işlemcisi Intel® Core™ i7 Extreme Edition ayrıca, bilgili müşterilerin veya hobicilerin işlemcinin hızını daha da artırmalarına izin vererek, hız aşırtma korumasını da kaldırıyor.
Uzmanlardan beş yıldız
Intel’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Kurumsal Grubu Genel Müdürü Patrick Gelsinger, “Intel, PC’lerini oyun oynamak, video seyretmek ve müzik dinlemek için kullanan, dünyanın en sıkı kullanıcılarına yeryüzünün en hızlı işlemcisini sunuyor. Intel’in yonga tasarımındaki en büyük sıçramasını, katı hal sürücüler gibi diğer inanılmaz yeniliklerle birleştirdiğinizde, Core i7’nin yarının bilgisayarını yeniden tanımlayacağını görürsünüz” dedi.Teknoloji Web siteleri de Core i7 incelemelerinde son derece olumlu görüşler açıkladılar. Anandtech, “Core i7, Intel’in performanstaki yol göstericiliğini desteklemeye devam ediyor” derken, PC Perspective, Core i7’nin vaat edilebilecek her şeyi içerdiği yorumunu yaptı. Lost Circuits’in bir başyapıt olarak gösterdiği Nehalem hakkında Tech Report da, “Endüstrideki en önemli değişimlerden biri” dedi.
Turbo Boost’la 8 ‘thread’lik performans Intel’in eşsiz Turbo Boost teknolojisi, bir bilgisayarı kullanıcının ihtiyaçlarına ve iş yüküne uygun hale getirmek için performansı artırıyor. Turbo Boost, yongaya yerleştirilmiş özel bir güç kontrol birimi yoluyla, harcanan gücü artırmaksızın performansı yükseltmek amacıyla, tek veya çoklu ‘thread’li uygulamalar için dört bağımsız işlemci çekirdeğinin birinin veya daha fazlasının saat hızını otomatik olarak artırıyor. Önceki Intel Extreme platformlarının bellek bant genişliğini iki kattan fazla artıran Core i7 işlemci, Intel Quickpath teknolojisi ile işlemciye giren ve çıkan bit ve bite’ların transferini hızlandırıyor. Intel ayrıca, iki işlemin bir kerede ve aynı anda etkin bir şekilde yapılmasını sağlayan birden fazla bilgi işlem ‘thread’ine izin veren Simultaneous Multi Threading teknolojisi ile tasarım yaptı. Sonuç olarak, dört çekirdekli Core i7 işlemci 8 ‘thread’lik performans değerlerine ulaştı. Intel’in 45 nm’lik yüksek K metal kapı üretim prosesine dayanan yeni “güç kapısı” transistörleri ile tasarlanan tümleşik güç kontrol birimi, harcanan gücü azaltmak için boştaki işlemci çekirdeklerini kapatıyor. Core i7, masaüstlerinin daha önce Intel temelli notebook’larda kullanılan uyku moduna geçmesine izin veren son Intel güç koruma teknolojilerine de sahip. Intel Core i7 işlemci, oyun performansına odaklı popüler endüstri bilgisayar testleri olan 3DMark Vantage CPU fiziği ve yapay zeka testlerinde, gelişmiş oyunlar için eşsiz performans sunuyor. Nehalem, önceki Intel yüksek performanslı işlemcilerden yüzde 40 daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor. Extreme Edition, oyunlarda gerçek hissini verebilmek için gelişmiş yapay zeka ve fizik ile oyunları çalıştırmak için 8 ‘thread’i kullanıyor. Intel® Core™ i7 işlemcilere ve Intel® X58 Express yonga setine dayanan Intel® Desktop Board DX58SO Extreme serisi, online kanal yoluyla kutulu ve perakende olarak satılmanın yanı sıra, çeşitli bilgisayar üreticileri tarafından hem online hem de perakende mağazalarda hemen satışa sunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder