28 Aralık 2008 Pazar

Samsung 2 adım önde

Önde gelen cep telefonu markası Samsung, 2009 yılının GSM sektöründeki en önemli açılımına önde gidiyor.
2009 yılının GSM dünyası için en önemli iki gelişmesi olan 3G ve Türkçe karakter uyumluluk standardına çok önceden hazır olarak bekliyor.

Samsung; 3G ihalesinin sonuçlanması ve 2008’in 2. yarısında ilgili hizmetlerin devreye girmesine dayalı olarak sektörde beklenen dönüşüme bugünden katkı sağlamak adına sektorun ilk 3G özellikli cihaz dönüşüm kampanyasını tüketicilere sunmakta.

Türkiye’de bugüne kadar 3 milyonun üzerinde 3G özellikli cep telefonu satıldığını tahmin ettiklerini belirten Samsung Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selim Erbay “Samsung olarak satışlarımızın yaklaşık yüzde 10’unu 3G telefonlardan elde etmekteyiz. Yakın geleceğe baktığımızda bu oranın yüzde 20’lere taşınacağını tahmin etmekteyiz” dedi.

Teknolojik tasarım, fonksiyonalite ve farklı kullanım alışkanlıkları doğrultusunda 80’e yakın farklı modelle 2009 yılında 3G dönüşümünün öncülüğünü üstleneceklerini belirten Erbay “2008 yılında i900 OMNIA ve INNOV8 gibi mobil yaşamın en gelişmiş telefon örneklerinin de dahil olduğu 30’a yakın 3G özellikli telefonumuzu Türk tüketicisinin beğenisine sunduk. 2009 yılı içinde de yaklaşık 50 yeni modelimizle 2009 yılında 3G dönüşümü için farklı ekran ve teknik özellikleri içeren ürünü tüketicilerinin beğenisine sunacağız” dedi.

Aynı zamanda 3G kullanım alışkanlıkları doğrultusunda tüketicilerin olası soruları ve 3G hizmetlerine yönelik olarak Samsung ve 3G adli bir e-learning internet sitesini de 2009 başı itibarı ile devreye almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Samsung Türkçe karakter uyumluluk standardına hazır
2009 yılının önemli gelişmelerinden biri olan ve Türkiye pazarına girecek tum cihazlar icin ön şart haline getirilen Türkçe karakterli telefonlar ise Samsung tarafından Eylül 2008 tarihi ile Türk pazarına sunulmaya başlanmıştır.

Samsung 2.8 ve 3.2 inçlik geniş ekran 3G ve HSDPA özellikli telefonlarıyla standard internet hızının 7 katına ulaşacak erişim performansıyla mobilitenin ulaştığı en üst performansla tüketicilerini buluşturacaktır. 3G ile teknolojisinin iletişim alanında birçok yenilik getireceğini belirten Erbay, “ 3G’nin getireceği en önemli özellik görüntülü görüşme yapılmasına olanak sağlaması ve şu anda cep telefonlarında kullandığımız internetten 72 kat daha hızlı mobil internet servisine olanak sağlaması olacaktır. 3G teknolojisi ile hayatımıza multimedya alanında da birçok yenilik gelecek. 3G sayesinde popüler TV kanallarını izleyebilecek, 5-10 dakikalık MPEG/AVI uzantılı e-posta alıp gönderebilecek ve birden çok kişiyle eşzamanlı görüntülü görüşme yapılabilecek. Kısaca mobil telefon ile yapabileceklerimiz daha da artacak ve hızlanacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder