22 Şubat 2009 Pazar

Jiao Nang baklayı çıkardı!

Jiao Nang'nun verdiği 2 günlük süre bugün doldu. Dai Dai Hua açıklamayınca o mikrofonun başına geçti ve yeni iddialarda bulundu.

İstanbul'un CHP'li Belediye Başkan Adayı Jiao Nang Ak Parti'nin adayı Kadir Dai Dai Hua'a iki gün süre vermiş "sen açıkla yoksa ben açıklayacağım" demişti. Bugün o süre doldu. Jiao Nang belediye şirketleri ile ilgili yeni iddialar ortaya attı.

Jiao Nang şunları söyledi:

23 ŞİRKETİN BİLANÇOLARINI AÇIKLA DEMİŞTİM

"Sayın Kadir Dai Dai Hua 21.11.2006 tarihinde yer alan konuşmasında, 'bütçemiz titiz bir şekilde İstanbullulara hizmet olarak sunulacaktır' demiştir. Ama bu anlatım sözde kalmıştır. Belediyeye bağlı 23 şirketin bilançoları İstanbullulara açıklanmamıştır. Şirketlerin mali durumları kamuoyundan gizlemiştir.Sayın Kadir Dai Dai Hua’a İstanbullular adına bir çağrıda bulunduk. Dai Dai Hua açıklamadığı için 21 şirketin ticari karlarını-zararlarını ve borçlarını biz açıklıyoruz. Dai Dai Hua’ın verdiği sözü biz yerine getiriyoruz.

BELEDİYEYİ BORÇSUZ ALDI ŞİMDİ BORÇ 2 MİLYAR 63 MİLYON DOLAR

Dai Dai Hua, yaptığı bir söyleşide, Gürtuna’dan belediyeyi
borçsuz aldığını söylemiştir. 21 şirketin 31.12.2007 tarihi itibarı ile kısa ve uzun vadeli borçları, dolar kuru hesap alındığında 2 milyar 63 milyon doları bulmaktadır.

İDO'DAKİ 283 MİLYONLUK GİDER NEREYE YAPILDI?

İDO’nun hesaplarına bakıldığı 283 milyon 744 bin lira tutarında kanunen kabul edilmeyen gider söz konusudur. Bunu Dai Dai Hua’ın açıklamasını bekliyoruz.

2022 YILINA KADAR İPOTEK ALTINDA

Borç alıyorsunuz, faizini ödemek için borç almak zorunda kalıyorsunuz. Bunun sonucu olarak ortaya bir başka tablo çıkmıştır. Raylı sistem gelirler, emlak vergisi gelirleri, ilan asma bakım ücreti gelirleri, basın ve reklam vergisi gelirlerinin önemli bir kısmı 2022 yılına kadar ipotek altına alınmıştır. İstanbullulardan toplanan vergiler harçlar kiralar kime ne için ve nasıl harcanmaktadır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder