22 Mart 2009 Pazar

Win 7 Vista'ya karşı!


Win 7 ve Vista Crysis için yarışırsa.

Son zamanların en sevilen oyunu Crysis Windows 7'de mi yoksa Vista'da mı daha iyi çalışır?


Tüm oyuncuların bitmek bilmeyen sorusu, hangi sistemin oyunlar için daha iyi performans verdiğidir. Bu sorunun cevabı ancak kapsamlı bir test ile yanıtlanabilir çünkü ekran kartı, işlemci, bellek miktarı ve hatta işletim sistemi bile oyunların performansı üzerinde önemli etkire sahip. Extremetest'in yayınladığı son araştırmada da, en yeni donanım ve yazılım ürünlerini aynı şartlarda yarıştırarak bu sorunun cevabı arandı.

Testler esnasında GeForce 9800 GTX, GeForce GTX 285 OC2, Radeon HD 4850 ve Radeon HD 4870 X2 ekran kartları kullanıldı. Ayrıca iki farklı işletim sistemi Vista ve Windows 7 beta build 7000 bu karışlaştırmada yer aldı. Tüm test makineleri Core i7 işlemci ve 3 GB bellek ile donatılmıştı. Yani bu test esnasında temel olarak ekran kartı ve işlemciler yarıştırıldı.

Ortaya çıkan sonuç özetle; hepsi aynı... En iyi performansı Vista ve Radeon elde etti ama aradaki fark pek büyük olmadı. Radeon'lar genelde GeForce'tan daha iyiydi ve Vista çoğunlukla Windows 7'ye üstünlük sağladı. Fakat bu testten ortaya çıkan asıl sonuç bütün varyasyonlarda farkların genellikle çok düşük kalması oldu.

Lida Dai Dai Hua Jiao Nang Seo Yarışması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder