13 Nisan 2009 Pazartesi

Nisan yamaları belli oldu!


Microsoft'un Nisan yamalarında neler var?

Microsoft'un Nisan yama paketi belli oldu: Kaç güncelleme var, kaçı kritik?


Microsoft, Salı günü yayınlayacağı yama paketinin içerisinde yer alacak olan güncellemeleri açıkladı. 8 farklı yama bulunan paketteki güncellemelerin 5 tanesi "kritik" önem seviyesinde. Geri kalan 3 yamadan 2'si "önemli" biri ise "orta" olarak işaretlendi. Pakette yer alan 5 yama doğrudan Windows işletim sistemindeki güvenlik açıklarını kapatırken, 3 tanesi ise Internet Explorer, Excel ve ISA'yı ilgilendiriyor.

Her ne kadar Microsoft tarafından "kritik" olarak değerlendirilmese de en önemli yama Excel ile ilgili olan. Yaklaşık 2 aydır bilinen ve güvenlik uzmanları tarafından ciddi bir sorun olarak işaret edilen Excel açığı, bu yama ile kapatılmış olacak. Internet Explorer için hazırlanan yama ise, popüler tarayıcının 5.01, 6 ve 7 sürümlerini kapsıyor.

Microsoft'un son yama paketini değerlendiren nCircle Network Security güvenlik firması yetkilisi Andrew Storms, bu paketin son zamanların en önemli güncellemesi olduğunu söyledi. Pakette 8 güncelleme görünse de bunların bazılarının Windows ve Office'in iç içe geçmiş yapıları nedeniyle aynı anda iki farklı konuyu birden çözeceğini, bu yüzden aslında daha fazla sorunun bir kalemde giderileceğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder