14 Temmuz 2009 Salı

Tepenin Gözleri



Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 12 Mayıs 2006
Yönetmen : Alexandre Aja
Senaryo : Alexandre Aja , Wes Craven , Grégory Levasseur
Görüntü Yönetmeni : Maxime Alexandre
Müzik : tomandandy
Yapım : 2006, ABD , 107 dk.

OYUNCULAR
Aaron Stanford (Doug Bukowski) , Kathleen Quinlan (Ethel Carter) , Vinessa Shaw (Lynne Bukowski) , Emilie de Ravin (Brenda Carter) , Dan Byrd (Bobby Carter) , Robert Joy (Lizard) , Ted Levine (Bob Carter)

FILMIN KONUSU
Bob ve Ethel evlilik yıldönümlerini kutlamak için büyük bir aile tatili planlarlar. İki kızları Lynnve Brenda, oğulları Bobby, damatları Doug ve minik torunları ile unutulmaz bir Kaliforniya yolculuğu yapacaklardır.
Ancak onların mutluluk çemberi kurdukları karavanları ailenin diğer bireylerine aynı duyguları yaşatmaz. Lynn bebeği için endişelenmekte, diğerleri ise arkadaşlarından ayrıldıkları için zannedildiği kadar mutlu olmamaktadırlar.
Yine de tatil unutulmaz bir maceraya dönüşür. Mahsur kaldıkları ıssız çöl, Amerikan hükümetinin bir zamanlar yasadışı nükleer araştırmalarına ev sahipliği yapmıştır. Toz ve toprağın yanı sıra madenlere terkedilmiş, kana susamış mutantlar da hükümetten hatıra kalmıştır.
1977’de Wes Craven’ın beyazperdeye taşıdığı eser, bu sefer Alexander Aja’nın yorumuyla beyazperdeye yansıyor. Ancak Craven’ın şimdiden bir devam filmine yeşil ışık yaktığını ve hatta bu sefer yönetmen koltuğuna oturmaya da niyetlendiğini unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder