23 Ağustos 2009 Pazar

Pixie Lott



Pixie Lott (12 Ocak 1991) İngiliz şarkıcı-şarkı sözü yazarı, oyuncu ve dansçı. Mercury Records için İngilterede ve Interscope içinde ABD’de anlaşma imzalayan Pixie ilk olarak «Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)» single ile tanındı. Bu güzeller güzeli kızın babası hisse senedi komisyoncusudur. Annesi, bir ev hanımıdır. 1 kız kardeşi de var. Annesi ona peri ismini vermiştir çünkü bu «şirin bebek» küçüklüğünde tıpkı bir peri gibi görünüyordu.

Onu kilise ve okulda, şan dersine başlattıktan sonra Lott beş yaşında Chislehurst in Italia Conti Associates’e girdi. Cumartesi bu okula giden Pixie, ailesinin daha sonra Essex’e taşınmasıyla, o ana okulu olan Italia Conti Academy of Theatre Arts’a burslu olarak gitti. Chitty Chitty Bang Bang the West End yönetiminde Londra paladyumda çıktı ve BBC’de Louisa von Trapp olarak Müzik One’ın Celebrate’de 14 yaşında koronun bir parçası oldu. Roger Waters’s Opera kayıt vokallerinde görev aldı. Lott, 2009 yılında Isle of Wight Festivaline katıldı. İlk büyük festivali buydu.
İlk single’ı Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)», 8 Haziran 2009 tarihinde yayımlandı. 50000 satış sonrası 1 numaraya yükselen single iTunes’ta da biyik başarı yakaladı. İngiltere Singles Chart’a da girdi. Lott «Bu başarı ile şok olduğunu» belirtti.
Bu güzeller güzeli kız Pop dünyasına bomba gibi düşücek ve adından çok söz ettireceğe benziyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder