4 Haziran 2010 Cuma

Adsense Gelirlerinde Büyük Düşüş Yaşanacak

3 Haziran 2010 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının aldığı yeni Hukuksal kararı hayata geçirebilmek için Google Firmasına ait IP blocklarına erişim engellendi. Youtube ile aynı aynı IP blogunda olan Bazı Google uygulamalarına erişim ciddi sıkıntılara yol açmaya başladı. Kullanıcılar DNS degiştirerek yasaklı sitelere girilebilmesinden dolayı yeni engelleyici kararlar hayata geçirilmeye başlandı. Bunların başında Youtube sitesinin tüm ip blocklarına erişimin dogrudan engellenmesi getirildi. Erişimi engellenen IP'ler dolayısıyla, Google'in bazı uygulamalarına erişememe ya da yavaşlık yaşanması beklenmektedir. Google servislerin bir çogu Youtube ile aynı ip blogunda hizmet veriyor. Ki bunların içinde Google Toolbar ve Google Adsense serviside var.
Bu engellemenin muhtemel etkileri içerisinde;
- Google aramalarında sorunlar başlayacak.
- Google sonuçlarında çıkan sitelere Erişimde sorun yaşanacak,
- Google Adsense, Google analytics, Google Translater, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimler, yavaşlayacaktır.
- Google Adwords erişimi yavaşlayacak. (Adwords açılmıyor millet nasıl reklam verecek çok merak ediliyor.)
- Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
- Web siteleri dahilinde “google search” kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
- Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search' a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi, söz konusu olabilecektir.

Bu konuda Google Türkiye Ofisinin birşeyler yapması bekleniyor. Aksi taktirde Milyon dolarlık Google Türkiye Reklam Pastası hüsrana dogru gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder