23 Ekim 2008 Perşembe

Böğürtlenli Çikolata Katları

Böğürtlenli Çikolata Katları




Böğürtlenli Çikolata Katları İçin Malzemeler



  • 8 parça milföy hamuru

  • 1 poşet krem şanti

  • 1 çay bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı labne

  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri

  • 1 kase böğürtlen

  • 12 adet bitter madlen çikolata


Böğürtlenli Çikolata Katları Tarifi


Tepsi yağlanır. 8 adet milföy hamürü tepsiye dizilir. Çok şişmesini önlemek için hamurlar çatalla delinir. fırına gönderilir. Bu sırada çikolata benmari usülüyle eritilir.

Pişmiş çıtır çıtır olmuş milföyler fırından alınarak üzerine çikolata sürülür. Bir süre buzdolabında bekletilir. Bu arada
krem şanti ve labne karıştırılır. Dolaptan çikolatalı milföyler alınarak üzerine şanti ve labne karışımı şanti torbasıyla sıkılır.

Milföyler 2'şer 2'şer üst üste konulurak 4 tane elde edilir. Her birinin üzerine böğürtlen ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder