Havuçlu Kek
Havuçlu Kek İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Havuçlu Kek Tarifi
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder