23 Ekim 2008 Perşembe

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek




Havuçlu Kek İçin Malzemeler



  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 3 su bardağı un

  • 2 su bardağı tozşeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağı ceviz

  • 2 su bardağı havuç

  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Sosu için:

  • 2 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 1 çorba kaşığı un

  • 1 çorba kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya


Havuçlu Kek Tarifi


Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.



Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder