23 Ekim 2008 Perşembe

Yayla Kebabı

Yayla Kebabı




Yayla Kebabı İçin Malzemeler



  • 350 gram kuzu eti

  • 300 gram kıyma

  • Yarım tavuk göğsü

  • 1 soğan

  • 1 yumurta

  • 2 diş sarımsak

  • Kekik

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kurutulmuş ekmek


Pidesi için:

  • 3 su bardağı tam buğday unu

  • 1 paket kurumaya

  • Tuz

  • Şeker

  • Su


Üzeri için:

  • 1 kase domates püresi

  • 1 kase yoğurt

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 soğan

  • 1 domates

  • 2 biber


Yayla Kebabı Tarifi


Öncelikle tam buğday unu, maya ,tuz, şeker ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamur mayalanırken kıyma, soğan, sarımsak, kurutulmuş ekmek ve yumurta ile ızgara köfteler hazırlayın. Kuşbaşı etleri çöp şişlere geçirin.



Tuz ve baharatla tatlandırın. Tavuk göğüs etinden ızgara hazırlayıp bütün et ve köfteleri ızgarada pişirin. Mayalanan
hamurdan büyük bir pide hazırlayın. 200 derecede pişirin. Fırından çıkan pidenizi küp küp kesin. Servis yapacağınız tabağın altına biraz pide koyun.

Eğer tek ve büyük bir tepside servis yapacaksınız bütün pideye tabağınızın altına yerleştirin. üzerine çırpılmış yoğurdu dökün. Bunun üzerine ızgara yapılmış etleri yerleştirin. En üstüne bir taşım kaynatılmış domates püresini dökün  ve teflon tavada az yağda sotelenmiş biber ve domates dilimlerini yerleştirin.

En üstüne kızartılmış tereyağı dökün. Sıcak sıcak soğutmadan servis yapın. Bu malzemelerle 10 kişi rahatlıkla doyabiliyor. Kebap da tam kebap oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder