Kamu kurumları ile meslek birliklerinden üniversite ve eğitim kurumlarına, bilişim / telekom devi şirketlerden medyaya,
30 kurumdan 60'dan fazla katılımcının bir araya geldiği bu platform, Türk Oyun Dünyası'nı önümüzdeki süreçte ortak bir platformda hareket ederek doğru adımları atması için kritik bir rol oynuyor. 7 saat süren ve tüm Türk Oyun Dünyası aktörlerinin fikir ve önerilerini belirterek, farklı insiyatifler aldığı bu büyük buluşma sırasında Türk Oyun Sektörünün ülkemiz içerisinde yaşadığı sıkıntılar konuşuldu ve dünya ile rekabet edebilmek için çözümler ile izlenmesi gereken yollar ortaya konuldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve BİYESAM (Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği) yetkililerinin katılımı ve piyasaya sürülecek oyunların kayıt, tescil ve telif haklarının korunması ile ilgili yasa ve yönetmelikler hakkında yaptıkları açıklamalar sayesinde, oyun geliştiriciler ve dağıtımcılar için, kamusal ve yasal süreçler daha netleşmiş oldu.
Oyun geliştiricileri ve dağıtımcıları ise, gerek geliştirme gerekse dağıtım süreçlerinde karşılaştıkları sorunları bu platform sayesinde ilgililere aktarma fırsatı buldular. Platform buluşmasının sonunda ise, kısa sürede somut adımlar atılması için geçici sekreterya ve yürütme kurulu oluşturuldu, ayrıca hukuk, uluslararası açılım, iletişim stratejisi ve eğitim konularında farklı çalışma grupları oluşturuldu.
Bu çalışma grupları geçici yürütme kurulu ve sekreterya ile birlikte gerekli ön araştırmaları yaparak, 11 Nisan'da yine İstanbul'da yapılacak toplantıda bu ön çalışmalar ışığında atılacak somut adımlar planlanacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder